Bahan-bahan
- 500g udang segar
- 4 ulas bwg merah - ditumbuk- xde
- 2 ulas bwg putih - ditumbuk / ketuk jer
- 1 labu bwg besar - dimayang
- 2 btg serai - dititik
- beberapa helai daun limau purut
- 2 biji buah tomato - dipotong 4
- 5 biji cili padi - ditumbuk * /ketuk
- bunga kobis, kacang buncis/panjang, karot dan jagung muda
- sedikit sos tomato, sos cili, sos tiram dan kicap manis
- bahan2 perasa
Cara-cara
- Panaskan kuali.
- Tumis bawang merah, bwg putih dan cili yg ditumbuk, kacau sekejap.
- Masukkan sos tomato, sos cili, sos tiram dan kicap manis serta udang. Biarkan mendidih sekejap dan masukkan pula sedikit air. masukkan serai, daun limau purut dan sayur-sayuran.
- Bila dah mendidih, masukkan bwg besar dan buah tomato. semasa menghidang, perahkan limau kasturi.